Ging er iemand over je grenzen heen? Laten we beginnen met te zeggen dat het ons spijt dat te horen. Hoe eenzaam en onbegrepen je je ook voelt, weet dat je niet alleen bent. Jammer genoeg komt seksueel grensoverschrijdend gedrag veel vaker voor dan we denken. Het kan zijn dat de gebeurtenissen lang geleden zijn of nog maar recent. Dit maakt voor ons niet uit, wij willen er voor jou zijn na het meemaken van seksueel geweld.
Dit doen we vooral door lotgenotencontact te organiseren. Door in contact te komen met andere mensen die ook seksueel geweld hebben meegemaakt, kan je jouw eigen verhaal delen en ontdekken hoe anderen omgaan met triggers en complexe emoties.
Misschien heb je al een lange weg van therapie afgelegd en heb je de gebeurtenissen ietwat kunnen plaatsen. Misschien is het geweld net gebeurd en zit je met heel veel vragen en onbegrip. Via lotgenotencontact kun je erkenning en herkenning vinden, in vele gevallen biedt dit net de steun die je mist.
Onze praatgroepen bestaan uit 5 tot 10 deelnemers en twee begeleiders. Ook de begeleiders kunnen ervaringsdeskundigen zijn en gelijkaardige gebeurtenissen hebben meegemaakt. Zij nemen dan ook op een gelijkwaardige manier deel aan de praatgroep.
Als je interesse hebt om hier aan deel te nemen, kun je je via deze link aanmelden. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om wat meer informatie te geven over de procedure en een eventuele wachtlijst. Onze praatgroepen vinden plaats in Vlaanderen, Brussel en online.
Eén van onze grootste krachten is onze ervaringsdeskundigheid. Het overgrote deel van onze vzw wordt gedragen door mensen die zelf slachtoffer zijn geworden van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Hetzelfde geldt voor onze praatgroepen, waarbij er telkens minstens één begeleider ervaringsdeskundige is.
Zoals je kan lezen in ons waardenkader dragen wij meerstemmigheid uit in al onze activiteiten. Dit betekent dat voor ons ieders stem telt en dat wij allemaal op gelijke voet staan. Wij vinden het belangrijk dat iedereen, ongeacht diens situatie, zich gehoord en gesteund voelt.
Zou je je graag willen aansluiten bij één van onze praatgroepen, dan kan je ons een berichtje sturen via het aanmeldingsformulier of je kan ons ook een mailtje sturen op info@wijzijner.be.
Wij nemen dan contact met je op om een kennismakingsgesprek te organiseren waarin we luisteren naar jouw verhaal en zien wat we voor jou kunnen betekenen.
Onze activiteiten en praatgroepen worden georganiseerd over heel Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Zo organiseren wij maandelijks praatgroepen in Brugge, Brussel, Gent en Leuven. Daarnaast hebben wij ook een online werking voor wie graag vanop afstand aansluit.
Naast de praatgroepen, bieden wij ook andere activiteiten aan, zoals trauma-sensitieve workshops, waarbij we de aandacht plaatsen op verschillende vormen van therapie, persoonlijke ontwikkeling en (mentaal) welzijn.